Hack de verkiezingen

Wat is voor een politieke partij nou dé uitdaging om tijdens de verkiezingstijd voor elkaar te krijgen? Juist! Het uitleggen van het partijprogramma!

Partijprogramma’s zijn doorgaans nogal lijvig, want oplossingen voor wereldwijde en landelijke thema’s zijn nu eenmaal complex en uitgebreid. Hoe mooi zou het zijn als zo’n gedetailleerd programma in één oogopslag duidelijk kan worden gemaakt? Onmogelijk?

In december spraken we met Laurens de Groot over iets heel anders, namelijk een project van Hack the Planet en ShadowView om stroperij mee tegen te gaan. Laurens is naast zijn werk voor ShadowView ook actief bij de PvdD en voor we het wisten waren we aan het nadenken over… What if…

Wat als we een manier bedenken waarop je op een gemakkelijke, fijne en informatieve manier door een programma kan ontdekken hoe een partij denkt over uitdagingen en oplossingen?

Wat als we alles in één plaat zouden kunnen vangen?

Om zoiets complex als een compleet verkiezingsprogramma op één plaat te kunnen visualiseren zou een gigantisch grote plaat nodig zijn, met alle thema’s, uitleg en natuurlijk extra informatie zoals video’s om het écht goed duidelijk te maken.

Micrio to the rescue!

Achteraf gezien is het best raar dat we deze prachtige link niet eerder hebben bedacht, want dit is eigenlijk bij uitstek dé perfecte case voor Micrio!

Wat is Micrio?

Micrio is een software-techniek ontwikkeld door Q42 en maakt het mogelijk om foto’s van een extreem hoge resolutie (gigabytes groot) in de browser, op je desktop of smartphone te bekijken. Eigenlijk is dat een understatement, want ‘bekijken’ wordt in Micrio ‘beleven’: afbeeldingen kunnen met de techniek worden aangekleed met bijvoorbeeld audio- en beeldelementen, waardoor het bekijken van een plaat een dynamische ervaring wordt.. Niet voor niets is de techniek al ingezet voor een project met NTR en wordt Micrio bij ESA ingezet voor het bekijken van grote (20GB) foto’s uit de ruimte.

We zijn ontzettend trots dat we voor een ‘groene’ partij met zo’n planeet-brede visie dit concept kunnen neerzetten.

Kan jij de grap vinden die we erin hebben verstopt? Hint: Inception…

planb.partijvoordedieren.nl